#

Turgutlu’da Toplanan Yardım Malzemeleri Yola Çıktı

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Kaymakamlığı ve AFAD tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem nedeniyle başlatılan yardım kampanyasında toplanan ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis başta olmak üzere pek çok kenti etkileyen depremlerin ardından bölge halkının acil ihtiyacı olan su, battaniye, bot, mont, atkı, bere, çorap, termal içlik, kazak, kadın pedi, ıslak mendil, el feneri, pil, powerbank, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, bebek maması, yatak, büyük minderden oluşan yardım malzemeleri, Turgutlu halkının dayanışması sonucunda kısa süre içerisinde toplandı. Dört TIR su, 5 TIR da toplanan yaşam malzemeleri olmak üzere toplam 9 TIR deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür ile birlikte Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nda yardım malzemeleriyle dolu olan 9 TIR’ı deprem bölgesine yolcu etti.

“Oradaki vatandaşlarımızın ızdırabını hissederek yaraları sarmaya çalışıyoruz”

Yardım kampanyasına desteklerinden dolayı Turgutlu halkına minnetlerini sunduğunu ifade eden Başkan Çetin Akın, “Turgutlu halkı her zaman olduğu gibi yardım kampanyamıza destek verdi, ‘Turgutlu’da yaraları hep beraber saralım’ dedi. Bugün sabah itibariyle 3 TIR su Adana’ya, 1 TIR su Hatay’a ve pazartesi gününden beri topladığımız 5 TIR malzememiz de Adıyaman’a hareket etti. Gece gündüz demeden, hiç uyumadan, oradaki vatandaşlarımızın açlığını, üşüdüğünü; çocuklarımızın, kadınlarımızın ızdırabını hissederek biz de burada elimizden gelen bütün gayreti gösterip yaraları sarmaya çalışıyoruz. Turgutlu halkına göstermiş oldukları bu büyüklükten, yardımseverlikten dolayı minnetlerimi sunuyorum. Yardım kampanyamız, ihtiyaç olduğu sürece de devam edecek. İnşallah yola çıkan arkadaşlarımız da topladığımız yaşam malzemelerini kazasız belasız ulaştırırlar. Ülkemize geçmiş olsun diyor, kaybettiklerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ise, “Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gün, dayanışma ve yardımlaşma günü. Pazartesi günü sabahtan itibaren Turgutlulu hemşehrilerimiz büyük bir yardımseverlik duygusu içerisinde gerek kaymakamlığımıza, gerek resmi kurumlarımıza ve belediyemize gelerek nasıl yardımcı olabileceklerini bizlere sordular. Bu süreçte kaymakamlığımıza, sosyal yardımlaşma vakfımıza, belediye başkanlığımıza, personelimize, kamu kurum kuruluşlarımıza ve depremzedelerin yanında olan Turgutlulu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” ifadelerini kullandı.