#

Turgutlu’da Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri Böyle Geçti

Turgutlu’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri sona erdi. Yapılan etkinliklerin görüntülerinden oluşan video yayınlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve 7 Eylül Turgutlu’nun kurtuluşunun 99. yıl dönümü, 30 Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri ile kutlandı. Ceylan Ertem, Edip Akbayram ve Gülben Ergen’in muhteşem konserlere imza attığı şenlikte, Levent Gültekin, Barış Yarkadaş söyleşileri ile Mustafa Başgülşen’in “Geldikleri Gibi…” gösterisi damga vurdu. Turgutlu Belediyesinin ilk kez gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği ve Sokak Tiyatrosu etkinlikleriyle birlikte “Yaşasın Demokrasi” oyunu hafızalara kazındı. Halk Oyunları Gösterileri ve Türk Halk Müziği konserinin katılımcıları mest ettiği şenlikte, Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla’nın sunumuyla “Yangın Öncesi ve Sonrası Fotoğraflarla Turgutlu” etkinliği de kent tarihine ışık tuttu. Orta Park Saat Kulesi önünde kurulan Kitap Fuarı ise kitap severleri ağırlamaya devam ediyor.

Turgutlu’da zafer ve kurtuluş coşkusunun her gün farklı programlarla yaşandığı Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin videosu da yayınlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Turgutlu Belediyesinin sosyal medya hesaplarında yayınlanan videoda yapılan etkinliklerin görüntüleri yer aldı.

Dokuz gün boyunca zafer ve kurtuluşun kutlandığını belirten Başkan Çetin Akın, “30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Turgutlu’muzun kurtuluşunu birbirinden renkli ve özel etkinliklerle dokuz gün boyunca kutladık. Şenliğimizde bizleri yalnız bırakmayan konuklarımız başta olmak üzere etkinliklerimizin en güzel şekilde sizlerle buluşmasını sağlamak adına büyük emek gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.