Turgutlulu Çocuklar Depremzede Çocukların Yüzünü Güldürdü

Deprem bölgesinden Turgutlu’ya gelen depremzede çocuklar için Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Torbalar Junior Çoçuk Tiyatro Grubu tarafından tiyatro gösterisi düzenlendi. Oyunu izlemeye gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki umut ışığıyla bu günleri hep birlikte aydınlatacak, yaralarımızı el birliğiyle saracağız” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Turgutlu’ya gelen depremzede çocuklar ve aileleri için Turgutlu Belediyesi anlamlı bir etkinlik düzenledi. Mesadet Özcan Konferans Salonu’nda Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi Torbalar Junior Çocuk Tiyatro Grubu, “Torbalar Gözaltı Show-Junior” isimli oyunla seyircilerin karşısına çıktı. Sahnelenen tiyatro gösterisinde depremzede çocuklar ve Turgutlulular depremin travmalarını bir nebze de olsa unutma fırsatı buldu. En bilinen masalların tekrar yorumlandığı oyun seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Çocuklarımızın gözlerindeki umut ışığıyla bu günleri hep birlikte aydınlatacağız”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Maalesef 6 Şubat günü dünyanın en büyük acılarından birine tanık olduk. Doğa olayları, ardından sel felaketini yaşadık. Ben bölgeye iki defa gittim. Çok büyük bir acı... Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Çocuklarımızın gözlerindeki umut ışığıyla bu günleri hep birlikte aydınlatacak, yaralarımızı el birliğiyle saracağız. İnşallah bu tür anlamlı etkinliklerle yaraların sarılmasına katkı sunuyor oluruz. Yardım anlamında ise elimizden geldiğince çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Turgutlu halkı çok ciddi bir teveccüh gösterdi ve kenetlendi. Bugüne kadar üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirdik. Adıyaman'da çok ciddi çalışmalara katkı sunduk. Adıyaman’da kurduğumuz konteyner kentte Turgutlu Sokağı oluşturduk, güvenlik duvarlarını çektik. Kreş çalışması da yapıyoruz. Bir de revir çalışmamız var. Deprem bölgesindeki çocuklarımızın bundan sonra normal hayatlarına dönebilmeleri ile ilgili de gerekli çalışmaları yapacağız. Ben dışarıdan gelen misafirlerimizi artık hemşehrilerimiz olarak kabul ediyorum. Kurmuş olduğumuz ekip depremzede vatandaşlarımız için çalışmalarına devam ediyor. Bir ihtiyaçları olması durumunda Turgutlu Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi her zaman onların yanında olacak. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.