#

Turgutlu’nun İsimleri Ele Alındı

Turgutlu Belediyesinin geçtiğimiz ay Turgutlu Kent Müzesi’nde başlattığı Müze Sohbetleri’nin üçüncüsü geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi. Programın başlığı, ‘Kasaba mı? Turgutlu mu?’ idi.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz’ın yanı sıra çok sayıda tarih meraklısının izleyici olarak katıldığı Müze Sohbetleri’nde Turgutlu Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla ile Müze Uzmanı Hasancan Eralaca tarafından kentin tarih boyunca ismi olarak kullanılan Turgutlu ve Kasaba kelimelerinin kökenleri dinleyicilere aktarıldı. İlgiyle takip edilen programda artık geleneksel hale gelen Turgutlu gazozunun ardından Kurukahveci Şeref İşletmesi tarafından da kahve ikram edildi.

Programın sonunda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Her programda müze kitlemiz daha da büyüyor ve bu durum bizleri mutlu ediyor. Bundan yıllar önce merhum İsmail Kırdar’ın belediye başkanlığı döneminde yapılan sosyal etkinlikleri ben hep özlemle hatırlardım. Umuyorum ki bu dönemde yaptığımız bu programlar da yıllar sonra özlemle hatırlansın ve iz bıraksın” dedi ve programda emeği geçen Turgutlu Kent Müzesi’nin çalışanlarına teşekkür etti.