Turgutlu’nun Kangren Haline Gelen Bir Sorunu Daha Çözülüyor

-Irlamaz İkinci Etapta Çalışmalar Başlıyor

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz günlerdeki görüşmesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Başkan Ergün ile görüşen ve Turgutlu’nun sorunlarını ileten Başkan Çetin Akın işbirliğinin başladığını ifade etti.

Turgutlu’nun büyük sorunları arasında yer alan Irlamaz Rekreasyon Alanı ikinci etabına ilk neşter Başkan Çetin Akın’ın girişimleriyle vuruldu. Bir çok konuda mutabakat sağlanan görüşmenin ardından Irlamaz Rekreasyon Alanı ikinci etabında ağaçlandırma çalışmaları başlayacak.

Bölgede ortaklaşa yapılacak Irlamaz ikinci etap ve anayol üzerindeki orta refüj çalışmaları öncesi Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, Turgutlu Belediyesi teknik ekibi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Hakan Göktaş ile birlikte incelemelerde bulundu. İlk olarak Irlamaz ikinci etapta ekipler ağaçlandırma çalışmalarına başlayacak. Ağaçlar Turgutlu Belediyesi tarafından temin edilecek, Manisa Büyükşehir Belediyesi ağaçların dikimi ve çevre düzenlemesini yapacak. Irlamaz alanının ardından anayol üzerinde bulunan orta refüjlerde kentin dokusuna uygun görsel zenginliği bulunan bir peyzaj çalışmasıyla devam edecek.

Irlamaz Rekreasyon Alanı ikinci etap çalışmalarının başlayacağını vurgulayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Çok kıymetli Turgutlulu hemşehrilerim uzun zamandır Irlamaz Rekreasyon Alanı ikinci etap için görüşmelerimiz vardı. Çarşamba günü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte gerçekleştirdiğimiz görüşmede Turgutlu’muzun ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarını ilettik. Bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanımızla birlikte Irlamaz ikinci etaptayız ve alanda incelemelerde bulunduk. Bundan sonraki süreçte ağaç desteğini biz vereceğiz büyükşehir belediyesi ekiplerimiz ağaçların dikimini gerçekleştirecek ve peyzaj düzenlemelerini yapacak. Irlamaz ikinci etaptaki sorunlar için birlikte adımlar atacağız. Başkanımız Cengiz Ergün’e verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Turgutlu’muzun kangren haline gelen sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyoruz.” dedi.