#

Türk Şiirinin Ustası 120. Yaşında Anılacak

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Doğa Kültür Yaşam Derneği (YAŞAMDER) işbirliğiyle Türk şiirinin usta ismi Nazım Hikmet, doğumunun 120. yılında özel bir programla anılacak.

Türk ve dünya edebiyatının unutulmaz ismi, büyük ustası Nazım Hikmet, doğum günü olan 15 Ocak’ta düzenlenecek anma programında yad edilecek. Turgutlu Belediyesi ve YAŞAMDER’in işbirliği ile gerçekleştirilecek anma programında büyük şairin birbirinden eşsiz şiirleri okunacak. Bununla birlikte Nazım’ın hayatı, memleket sevgisi ve hasretine dair önemli anekdotlar da anlatılacak.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan “120. Yaşında Nazım Hikmet Anma Programı” 15 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 20:00’da başlayacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli değerlerden birisi olan; her şiirinde, sözünde memleket sevdasını yüreğimize işleyen, büyük insan, büyük şair Nazım Hikmet’i 120. doğum gününde sevgi, saygı ve özlemle anacağız. Usta şairi, ‘İyi ki doğdun Nazım!’ diyerek yad etmek isteyen tüm hemşehrilerimizi gerçekleştireceğimiz özel anma programına davet ediyorum” dedi.