#

Türk Tarih Kurumunun 100. Yıl Takviminde Turgutlu Detayı

Türk Tarih Kurumunun Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hazırladığı 2023 yılı takviminde Fotoğrafçı Ahmet Hamdi Bey (Yenice) tarafından çekilen Turgutlu’ya ait bir fotoğrafa da yer verildi. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki bayram kutlamalarının konu alındığı takvimde yer verilen Turgutlu fotoğrafı, Turgutlu Kent Müzesi arşivinden alındı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi’nin görsel arşivi, birçok konuda olduğu gibi Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan 100. yıl takviminde de kendisini gösterdi. Kurumun hazırladığı takvimde Turgutlu Kent Müzesi Ahmet Hamdi Yenice Arşivi’nde yer alan Cumhuriyet’in onuncu yılı kutlamalarına dair bir fotoğrafa da yer verildi.

Fotoğrafçı Ahmet Hamdi Bey’in ve Turgutlu’nun böylesi önemli bir çalışmada yer almasının çok sevindirici olduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkan Yardımcı Fırat Honaz, “Ahmet Hamdi Bey, yalnızca Turgutlu için değil; tüm bölgemiz için değerli bir isim. Onun fotoğrafları sayesinde biz bugün 1930’ların Turgutlu’sunu detaylı olarak tanıyoruz. Türk Tarih Kurumundan tarafımıza onun bir fotoğrafının hazırlanacak takvimde kullanılmasıyla ilgili talep gelince ayrıca mutlu olduk. Kent Müzemizin fotoğraf arşivinin önemi de böylelikle bir kez daha ortaya çıktı” şeklinde konuştu.