Türkiye’ye Örnek Olan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin İkincisi Açılıyor

Turgutlu Belediyesi okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programının ücretsiz verilerek Türkiye’de bir ilke imza atılan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin ikincisi Albayrak Mahallesine açıyor. Açılış Töreni 18 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de Albayrak Mahallesi eski düğün salonunda yapılacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına önemli projeleri bir bir hayata geçiren Turgutlu Belediyesi, hizmete açacağı ikinci Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile fark yaratacak. Okul öncesi eğitimle birlikte İngilizce, jimnastik, drama, el sanatları, müzik, santranç, resim vb. kursların yer alacağı merkezde 3-5 yaş aralığındaki çocuklar yarı veya tam zamanlı olarak eğitim görme imkanına sahip olacaklar. Hayata geçirilen Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi projesi için açılış töreni düzenlenecek. Açılış Töreni 18 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de Albayrak Mahallesi eski düğün salonunda yapılacak.

Montessori eğitim uygulaması ile bir ilke de imza atılacak


Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezinde okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programının yanı sıra Montessori eğitim uygulaması da ücretsiz yapılacak. Söz konusu bu çalışmayla aynı zamanda Türkiye’de bir ilke de imza atılmış olacak.

Eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğini sağladık”

Çocuk Kültür Sanat Merkezi projeleriyle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını ve bu projeyle bir ilki de gerçekleştirdiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına önemli projeleri bir bir hayata geçirdik. Okul öncesinden başlayıp üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğini sağladık. Mustafa Kemal Mahallesinden sonra Albayrak Mahallemize kazandırdığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde çocuklarımızın kaliteli ve nitelikli eğitim alarak kendilerini her alanda en iyi şekilde yetiştirebilmelerine imkan sağlayacağız. Okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını da ücretsiz vereceğimiz Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde Montessori eğitimini de ücretsiz vererek Türkiye'de bir ilke de imza atacağız. ‘İlk’lerin belediyesi olma yolunda çalışmalarımıza devam edecek, Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizin sayısını arttıracağız. Tüm hemşehrilerimizi 18 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de Albayrak Mahallesi eski düğün salonunda gerçekleştireceğimiz açılış törenimize davet ediyorum. Çocuk Kültür Sanat Merkezimizin şimdiden Turgutlu’muza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Montessori Eğitimi Nedir?

Montessori eğitimi, İtalya'nın ilk kadın doktoru olan Maria Montessori tarafından ilkeleri ve kuralları tanımlanan eğitim çeşididir. Kendisi bir pedagog olan Maria Montessori, tasarladığı eğitim ile çocukların ihtiyaçlarını anlayabilmenin ve onlara özel alan oluşturmanın temellerini saptamıştır. Bu bağlamda çocuğun yetenekleriyle ilgi alanlarını baz alan bu eğitim, her çocuğun kendine göre bir öğrenme tarzı ve hızı olduğunu kabul ederek, buna uygun bir eğitim süreci tasarlanmasını öne sürer. Montessori eğitiminin ilk nihai amacı; çocuğun kendi kendine yetebilmesi ve içinde bulunan potansiyel karakterinin oluşmasını amaçlar. Eğitimin yöntemi; çocukları soru üretebilen ve bunlara cevap arayan bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Kısacası Montessori eğitimi ile; üreten, çevresine ve diğer insanlara saygılı olan, mutlu bireyler yetiştirilmesi hedeflenir.