#

Viti Belediyesinden Başkan Çetin Akın’a Ziyaret

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti ve heyetini misafir etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’ya ziyaretlerde bulunan Kosova’nın Viti Bölgesinin Belediye Başkanı Sokol Haliti, Viti Meclis Başkanı Naim Pira, Özel Kalem Müdürü Jakup Haxhiu, gazeteci Bahtir Cakolli ile bir araya geldi. Turgutlu Belediyesinde gerçekleşen görüşmelerde Turgutlu ve Viti arasında işbirlikleri ve ortak projelere yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Çetin Akın’ın makamında gerçekleşen görüşmelerde Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş Ser, Meclis Üyesi İbrahim Gökdere de yer aldı.

Turgutlu Belediyesi ile Viti Belediyesi kardeş şehir oldu

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti, görüşmeler sırasında Turgutlu ve Viti arasındaki işbirliğini artıracak, iki kültürün birbirini yakından tanımasını amaçlayan kardeş şehir protokolünü imzaladı.

Turgutlu Belediyesindeki görüşmelerin ardından Başkan Çetin Akın, Sokol Haliti, Viti Meclis Başkanı Naim Pira, Özel Kalem Müdürü Jakup Haxhiu ile birlikte El Emeği Halk Pazarı ile Turgutlu Belediyesinin kadınlar, sokak hayvanları ve engellilere yönelik mesajlarını paylaştığı, Türkiye Haritası ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin de resmedildiği alanı ziyaret etti. Başkan Çetin Akın, Viti heyetine hayata geçirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Çetin Akın, Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti ve heyetiyle birlikte son olarak ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerini sürdüren Turgutlu’nun ve Türkiye’nin köklü firmalarından Seramiksan, Dried Food Folutions (DFS), Baktat, Dibeksan, Proline’ı ziyaret ettiler.

“Dost ve kardeşlik temelinde kuracağımız köprünün ilk adımını attık”

Viti Belediyesi heyetinin ziyareti hakkında açıklamada bulunan Başkan Çetin Akın, “Viti Belediye Başkanımız Sokol Haliti, Viti Meclis Başkanımız Naim Pira, Özel Kalem Müdürümüz Jakup Haxhiu’yu Turgutlu’muzda misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Viti Belediye Başkanımız Sokol Haliti ile kardeşlik protokolüne de imza atarak Turgutlu’muz ve Viti arasında dost ve kardeşlik temelinde kuracağımız köprünün ilk adımını attık. Bu protokol ile iki şehir arasındaki bağın daha da güçleneceğine, kültürel ve ekonomik anlamda pek çok ortak projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum. Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran Viti Belediye Başkanımız Sokol Haliti ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“Turgutlu’da kendimizi evimizde gibi hissettik”

Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti ise, “Bizleri gün boyu en iyi şekilde ağırlayan ve kendimizi evimizde gibi hissettiren Belediye Başkanımız Çetin Akın ve ekibine teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte Viti ve Turgutlu için yararlı olacak, iki halkın birbirini yakından tanıyacağı, kültürel değerlerimizi paylaşacağımız çalışmaları gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.