#

Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Deve Güreşlerinin Tarihleri Belirlendi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Devecilik Kültür ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği ile bir araya gelerek 2023 yılında yapılacak olan deve güreşlerinin tarihini belirledi. Başkan Çetin Akın ayrıca 8 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek Turgutlu Yağlı Pehlivan Güreşleri için tertip komitesiyle görüşmelerde bulundu.

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Devecilik Kültür ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği işbirliğiyle yapılacak olan deve güreşleri için geri sayım başladı. Türkiye’nin farklı illerinden birçok şampiyon devenin ve güreş severlerin katılımıyla 12 Mart 2023 tarihinde gerçekleşecek olan “Büyük Turgutlu Deve Güreşleri” öncesi dernek yöneticileriyle bir araya gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve dernek yöneticileri etkinliğin detaylarını planladı.

Turgutlu Yağlı Pehlivan Güreşleri 8 Ekim Cumartesi

Düzenlediği organizasyonlarla gelenekleri ve ata sporlarını kentte yaşatan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne hazırlanıyor. Başkan Çetin Akın, Turgutlu Yağlı Pehlivan Güreşleri tertip komitesiyle bir araya gelerek organizasyon planlamaları hakkında görüşmelerini gerçekleştirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ”Asırlardır devam eden yağlı güreşler ile deve güreşleri geleneğini devam ettirmek bizim adımıza önemli. Dernek yöneticileri ile bir araya gelerek Büyük Turgutlu Deve Güreşleri’nin tarihini 12 Mart 2023 Pazar günü olarak belirledik. Bununla birlikte 8 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz yağlı güreşlerinin detayları hakkında tertip komitemizle görüşmelerimizi yaptık. Turgutlu Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Büyük Turgutlu Deve Güreşlerimize tüm hemşehrilerimizi şimdiden davet ediyorum” dedi.