#


Yankı Gazetesinin Arşivi Müze Sohbetleri’nde Açıldı

Turgutlu Belediyesinin kültürel etkinliklerinden biri olan Müze Sohbetleri’nin geçtiğimiz akşam gerçekleşen programında Yankı Gazetesi arşivinden haber ve fotoğraflar, izleyicilere sunuldu. 1980’lerin sonlarından 2000’li yıllara kadar Turgutlu’da gerçekleşen olayların öne çıktığı program, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin 2023 yılındaki ilk programı, geçtiğimiz akşam eski belediye binasında gerçekleştirildi. ‘Yankı Gazetesi Arşivinden’ başlığını taşıyan program, Kent Müzesi Sorumlusu Mehmet Gökyayla tarafından sunuldu. Turgutlu Belediyesi Başkanvekili Hasan Yaman, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz ile çok sayıda ilgilinin takip ettiği programda Turgutlu’nun 1980’lerin sonlarından 2000’li yıllara kadar geçen süredeki değişimi ve bu süreçte gerçekleşen olaylar, Yankı Gazetesi ve gazetenin imtiyaz sahibi Doğan Çizmeci’nin arşivinden seçilen 70 kadar fotoğraf ve haber eşliğinde aktarıldı.

Programın sonunda Turgutlu Kent Müzesi’ne, Müze Sohbetleri’ne ve kent belleğine sundukları katkılardan dolayı Yankı gazetesi adına Doğan Çizmeci ve Hasan Deniz Çizmeci’ye bir plaket veren Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Yankı Gazetesi’nin, Doğan Çizmeci’nin ve Hasan Deniz Çizmeci’nin bu programlara, ayrıca müzemize verdiği destek gerçekten çok büyük. Onun için kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Ayrıca bu programların hazırlanmasında yoğun emek harcayan müze çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.