#

Yörük ve Selendi Kültürleri Doyasıya Yaşandı

Turgutlu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinde Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi yaşandı.

Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerinin altıncı gününe Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi damga vurdu. Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği ve Turgutlu Selendililer Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte Yörük ve Selendililer Kültürü doyasıya yaşandı. Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi, Orta Park Saat Kulesi önünden kortej yürüyüşü ile başladı.

Şehriban Tekce’nin sunuculuğunu yaptığı gecede Hatice Bozoğlu, Ali ve Kadriye Saruhan Kardeşler, İzmir Yörükleri Halk Oyunu Ekibi, Metin Gündüz ve Adem Yenilmez sahne aldı. Türkü dolu gecede alanda bulunan Turgutlulular keyifli anlar yaşarken bu coşkuya Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve eşi Sabriye Akın da ortak oldu.

Birlikteliğimiz Turgutlu’muzu güçlü kılıyor”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ”Bugün çok özel bir gün; Sivas Kongresi’nin yıl dönümü. Cumhuriyetimizin ve kurtuluşumuzun temellerinin atıldığı günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Biz ayrıca keyifliyiz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Hemşehri derneklerimizle birlikte Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerini düzenliyor, farklı kültürlerimizi tanıyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak ortaya koyup birlikte yaşamanın keyfine varıyoruz çünkü maalesef bizi ayrıştırmak isteyenler var. Biz bunlara inat bu toplumda nasıl birlikte yaşanılacağını, farklı kültürlerle nasıl barışık şekilde yaşayacağımızı gösteriyoruz. Değerleri, diğerlerinden önde tutuyoruz ve birlikteliğimiz Turgutlu’muzu daha güçlü kılıyor” dedi.

Dernek başkanlarından Başkan Çetin Akın’a teşekkür

Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği ve Turgutlu Selendililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanları ise “Bizlere bu olanağı sunduğu, kültürleri birleştirdiği, hep beraber eğlendiğimiz için Başkanımız Çetin Akın’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Birlikte Oynayalım” üç mahallede perdelerini açtı

“Birlikte Oynayalım” Müzikli Danslı Sokak Tiyatrosu ise Selvilitepe, Subaşı ve Şehitler Mahallelerinde perdelerini açtı. Oyunu keyifle izleyen çocuklar ve ailelerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş ve Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoğlu oyunu çocuklarla izleyerek mutluluklarını paylaştı.