#

Zurna Üstatları Turgutlu’yu Mest Etti

Turgutlu Belediyesi Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında düzenlenen “Zurnaların Çığlığı Festivali” ile zurna üstatları muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Tüm dünyanın tanıdığı üflemeli saz ustası Halil Çokyürekli’nin genel sanat yönetmenliğini üstlendiği, ünlü sanatçı Serkan Çağrı’nın onur konuğu olarak katıldığı gecede adeta müzik şöleni yaşandı.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de ve Dünya’da bir ilk olarak Zurna Kampı düzenleyen Turgutlu Belediyesi, “Zurnaların Çığlığı Festivali” ile bir ilke daha imza attı. Genel sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü üflemeli saz ustası Halil Çokyürekli’nin üstlendiği gecede zurna ustaları müzik resitali sundu. TRT İzmir Radyosu THM Ses Sanatçısı Sabahattin Gülümser’in sunuculuğunu yaptığı “Zurnaların Çığlığı Festivali”nde Fuat İlbey, Muharrem Sargın, Sebahattin Çil, Erman Çalgıcı başta olmak üzere 16 zurna sanatçısı sahne aldı. Gecenin finalinde Turgutlu’nun evladı, dünyaca ünlü üflemeli saz ustası Halil Çokyürekli ve Işık Soğukkuyu, 15 Temmuz Şehitleri Alanı’nı dolduranlara müzik ziyafeti sundu.

Festivalin onur konuğu Serkan Çağrı oldu

Bu yıl Türkiye’de ilk kez Turgutlu’da düzenlenen “Zurnaların Çığlığı Festivali”nin onur konuğu ise ünlü sanatçı Serkan Çağrı oldu. Muhteşem bir performans sunan ünlü sanatçıya festivale katılan vatandaşlar şarkı söyleyerek ve dans ederek eşlik etti.

“Gecelerin en güzeliydi”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Hayatımızdaki en keyifli sekiz geceyi geçirdik. Bunun nedeni ise şu; seçim sahalarında bütün hemşehrilerimize milli bayramlarımızı onlara yakışır şekilde kutlayacağımızın sözünü vermiştik. 30 Ağustos’ta çok güzel bir kortej sonrasında da çok güzel bir konserle bu sözümüzü yerine getirdik. Hemşehri dernekleri başkanlarımızla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Farklı kültürleri, folklorleri, farklı yerel sanatçılarımızı Turgutlu’da izlettirme şansımız oldu. Her zaman, ‘Bizleri ayrıştırmaya çalışanlara inat hiç kimseyi ayrıştırmayacağız, birleşe birleşe kazanacağız; birleşe birleşe yöneteceğiz’ demiştim. Bu sözümü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Biz, hep beraber olunca güzeliz; yalnız olursak yalnız ölürüz. Hep birlikte ellerimizi sımsıkı kenetleyeceğiz ki bizlerin arasına nifak tohumları sokmaya çalışanlara inat ne kadar güçlü bir Türkiye olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz. Bu gece, gecelerin en güzeliydi. Bizlere böyle güzel bir gece yaşattığınız için bütün kardeşlerime, Halil Çokyürekli’ye teşekkür ederim. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekibimize, bu alanların temizliğini yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize, özel güvenlik görevlilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve zabıta ekiplerimize de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

“Zurna kültürünü yaşatmak cesaret ister, Turgutlu Belediyesi bunu çok önce başlattı”

“Kültür, ancak parçalarının izlerini taşıyabilirse kültür olur. Taşıyamazsa melezleşir ve kültür olmaz” diyen Serkan Çağrı, “Burada olmaktan onur duydum. Zurna kültürünü yaşatmak cesaret ister. İlerleyen zamanlarda bunun ne demek olduğunu herkes anlayacak ama Turgutlu Belediyesi bunu çok önce başlattı. Belediye Başkanımız Sayın Çetin Akın’a teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.

“Turgutlu’yu bağrımıza bastık”

Halil Çokyürekli, “Biz, Turgutlu’yu bağrımıza bastık. Başkanımız Çetin Akın gerekeni yaptı, ben bir müzisyen olarak yurt içinde ve yurt dışında Turgutlu’muzu tanıtmaya çalıştım” diye konuştu.

Zurnaların Çığlığı Festivali, hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile sona erdi.